Продължете към съдържанието

Очертаване и изрязване

Фина моторика

Изразът „фина моторика“ се отнася за фините движения на пръстите на ръцете. При децата с езикови и говорни нарушения много често се наблюдава и неразвита моторика. Тя се изразява още в нарушения в оцветяването, писането по контур, рязането с ножица.

Освен върху говора, фината моторика оказва ползотворно влияние върху развитието на паметта, писането, логическото мислене и концентрацията. Така че материалите, упражненията и игрите за развиване на фината моторика са много подходящи за всички деца в ранна и предучилищна възраст.

На тази страница сме публикували различни линии и форми, които сме се опитали да подредим по сложност. За максимална полза от тях, след като ги разпечатате, помолете детето първо да очертае пунктираните линии и(или) да оцвети формите. После нека ги изреже.

Как да свалите или разпечатате линиите и формите

Кликнете върху избраното изображение. В нов прозорец ще се отвори .PDF файл. Използвайте съответния бутон — фина моторика - линии и форми за очертаване, оцветяване и изрязване за сваляне или фина моторика - линии и форми за очертаване, оцветяване и изрязване за разпечатване. Затворете прозореца и изберете друго изображение. Лесно, нали?

Права пунктирана линия
фина моторика - линии и форми за очертаване, оцветяване и изрязване

Вълнообразна пунктирана линия
фина моторика - линии и форми за очертаване, оцветяване и изрязване

Пунктирана линия зиг-заг
фина моторика - линии и форми за очертаване, оцветяване и изрязване

Вижте още:
[st-tag-cloud]